Tutireceptek.hu fejléc

Mágnás cseresznyés pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 kiskanál sütőpor
2 tojássárgája
2-3 evőkanál száraz fehérbor

A töltelékhez:
50 dkg friss vagy mirelit cseresznye
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
kevés zsemlemorzsa

A tetejére:
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor

Elkészítés:
A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, tojássárgájákat, a fehérbort, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a magozott cseresznyét a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és kevés zsemlemorzsával összeforgatjuk.
Az omlós tésztát kinyújtjuk, és egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. 180 fokos sütőben 10 percet elősütjük, rászedjük a cseresznyetölteléket, eligazítjuk, és a forró sütőbe visszatéve további 15-20 percet sütjük.
Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleszórjuk a cukrot, tovább verjük, és a pite tetejére szedjük. Kanállal csúcsosan eligazítjuk, és a forró sütőbe visszatéve, nyitott ajtónál aranybarnára sütjük a tetejét. Kihűtve, nagyobb kockákra vágva tálaljuk.

Tanácsok:
Befőttcseresznyét is használhatunk, és más gyümölccsel, pl. meggyel, áfonyával, szederrel, eperrel is készíthetjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés linzer » Cseresznyés kalács dióval » Cseresznyés jégdesszert » Cseresznyés-diós muffin
» Cseresznyés -meggyes pite » Diós-cseresznyés lepény » Cseresznyés lepény » Cseresznyés clafoutis
» Cseresznyés süti » Mágnás pite 2. » Mágnás diós pite » Cseresznyés pite
» Diós mágnás » Cseresznyesorbet » Cseresznyés citromtorta » Cseresznyés tejbezab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.