| Mágnás cseresznyés pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 kiskanál sütőpor 2 tojássárgája 2-3 evőkanál száraz fehérbor A töltelékhez: 50 dkg friss vagy mirelit cseresznye 3 evőkanál cukor 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja kevés zsemlemorzsa A tetejére: 4 tojásfehérje 4 evőkanál cukor Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, tojássárgájákat, a fehérbort, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük. A töltelékhez a magozott cseresznyét a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és kevés zsemlemorzsával összeforgatjuk. Az omlós tésztát kinyújtjuk, és egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. 180 fokos sütőben 10 percet elősütjük, rászedjük a cseresznyetölteléket, eligazítjuk, és a forró sütőbe visszatéve további 15-20 percet sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleszórjuk a cukrot, tovább verjük, és a pite tetejére szedjük. Kanállal csúcsosan eligazítjuk, és a forró sütőbe visszatéve, nyitott ajtónál aranybarnára sütjük a tetejét. Kihűtve, nagyobb kockákra vágva tálaljuk. Tanácsok: Befőttcseresznyét is használhatunk, és más gyümölccsel, pl. meggyel, áfonyával, szederrel, eperrel is készíthetjük. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |