Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizsfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1 kg 24 órát áztatott rizs
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj
- 2 ek. érett banán
- növényi olaj a sütéshez
- narancsdzsem

Elkészítés:
Fogyasztás előtt 1 órával öntsük le a vizet a rizsről. Szűrőben csurgassuk le. Kis adagokban rakjuk mozsárba, zúzzuk péppé.
A sütéshez való olaj, az egészben maradt szegfűszeg és a narancsdzsem kivételével keverjük jól össze a hozzávalókat, majd öntsük vászon nyomózacskóba.
Dobjunk a forró olajba az 5-6 szem szegfűszeget és nyomjuk ki a zacskóból egy-egy fánk nagyságú tésztát a forró olajba. Süssük aranybarnára.
Szedjük itatósra. Narancsdzsemmel tálaljuk.


A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás rizsfánk » Csokis-málnás muffin » Fincsi szelet » Gumitorta
» Fehércsokis-banános muffin » Csokis csodamuffin » Fekete-erdei meggytorta » Csokoládés ananásztorta
» Máglyarakás másként » Házi gyümölcsjoghurt » almás süti » Szalon kifli
» Kongótorta » Rózsaszín krémes » Anyóstorta » Gyors kakaós muffin


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.