Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Puha mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 egész tojás
65 dkg liszt
4 evőkanál olvasztott méz
1 kiskanál szódabikarbóna
4 kiskanál őrölt fahéj
25 dkg porcukor
5 dkg margarin
Máz:
1 tojásfehérje kikeverve
13 dkg porcukorral

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozom, diónyi gombócokat formázok belőle, a tepsiben picit meglapítom a gombócokat. (A tepsibe zsírpapírt teszek) Tetejét tojással megkenem.

Tanácsok:
Mézeskalács fűszerkeveréket is lehet használni a fahéj helyett. A porcukros máz helyett mindegyik tetejére egy-egy fél diót lehet rakni.
Sütés után fémdobozba rakom, zsírpapírral rétegezem, almagerezdet teszek közé.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: anita72


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Formatartó mézeskalács » Mézeskalácsos tojáslikőr » Mézeskalács 2 » Gyömbéres mézeskalács
» Boszorkányos mézeskalács » Mézeskalács 100 db-os » Osztrák mézeskalácstorta » Puha mézeskalács II.
» Mézeskalácspuding » Pöti mézeskalácsa » Mézeskalács házikó kerttel » Puha Update1 mézeskalács
» Mézeskalács - a' la Hugi » Mézeskalács házikó » Mézeskalács, puha és finom » Mézeskalács ízű joghurt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.