Tutireceptek.hu fejléc

Madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 l.tej,4 tojás,5 ek.p.cukor,1/4 rúd vanília.

Elkészítés:
Szélesebb lábosban felforraljuk a tejet,2 k.p.cukorral és vaníliával (vagy van.cukorral).A t.fehérjékből kemény habot verünk,kanalanként a fővő tejbe szaggatjuk.3 percig főzzük,majd megfordítva,a másik felét is főzzük.A habgaluskákat szűrőlapáttal kivesszük,a tejet pedig levesszük a tűzről.A 4 t.sárgáját 3 ek.cukorral habosra keverjük,a tejet,amelyben a habgaluskák főttek,átszűrve hozzáadjuk,és kis lángon vagy gőz fölött,állandóan keverve addig főzzük,amíg sűrűsödni nem kezd. A tűzről levéve tovább keverjük,míg egy kissé nem hűl,a vaníliarudat kivesszük.Ekkor üvegtálba öőntjük,és a galuskákat a tetejére rakjuk.Jól lehűtve tálaljuk.A galuskákat megtűzdelhetjük vékonyra vágott,hámozott mandulával is.Reszelt csokoládéval is meghinthetjük.
(Készíthetünk kávés-madártejet is a fenti módon,csak a főtt,erős feketekávét hozzá kell kavarni a t.sárgájához.)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült madártej szelet » Kávés madártej (Update1) » Madártej (saját recept) » Finom epres madártej
» Madártej 90 naposhoz » Madártej torta » Madártejszelet » Epres madártej I.
» Rumpuncsos madártej » Narancs velős madártej » Madártej mesésen » Madártej szelet
» Madártej-kocka » Epres madártej » Vaníliás-puncsos madártej » Madártej villámgyorsan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.