Tutireceptek.hu fejléc

Rizssaláta csirkehússal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
2 tasakos barna rizs
4 kisebb csirkemellfilé
1 dl olívaolaj
10 dkg kígyóuborka
2 kaliforniai paprika
1 csomag retek
1 szál póréhagyma
2 evőkanál fűszerecet
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
1/2 fej fejes saláta
1/2 fej lollo rosso saláta

Elkészítés:
Előkészítés:
A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz.

Elkészítés:
1.A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk.
2. A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!).
3. Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevésvíz keverékével.
4. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
5. Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.)

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 636 kcal

A receptet beküldte: bibed


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szardíniás rizssaláta » Löncssaláta csirkehússal » Párizsis rizssaláta » Rizssaláta virslivel
» Tonhalas rizssaláta » Japán barnarizssaláta » Csirkehússaláta metélttel » Cukkinis rizs csirkehússal
» Rizssaláta. » Makaróni csirkehússal » Uborkás rizssaláta » Csirkehússal töltött alma
» Csirkés rizssaláta » Ananászos rizssaláta » Sonkás rizssaláta » Gyümölcsös rizssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.