Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos rizssaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 doboz ananászbefőtt
10 dkg füstölt sonka
8 dkg rizs
1-1 zöld és piros húsú paprika
fél fej jégsaláta
fél szál póréhagyma, vagy 1 csokor újhagyma
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 ek. mustár
fél citrom
bors


Elkészítés:
A rizst megfőzzük. Az ananászt apróra vágjuk.
A sonkát, és a paprikákat felcsíkozzuk, a pórét, vagy újhagymát karikára vágjuk, a jégsalátát összetépkedjük.
A citrom kifacsart levét, a mustárt, és a majonézt, valamint az ananászbefőtt levéből 2 ek.-nyit beletesszük a tejfölbe, és jól elkeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Az öntetbe keverjük a többi hozzávalót, letakarjuk és hűtőben legalább 3 órát hagyjuk az ízeket összeérni.

Tanácsok:
Póré helyett elkészíthető vöröhagymával is, de ennek az íze intenzívebb, ebből csak egy kis fej felét szoktam apróra vágva beletenni a salátába.
Az ananászt és a főtt rizst is jól csepegtessük le!

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 330 kcal

A receptet beküldte: vaktyúk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos mangó rum koktél » Ananászos kosárkák » Csirkés rizssaláta » Ananászos csirkesaláta
» Rizssaláta Vivien módra » Ananászos csirkeegytál » Ananászos keksztorta » Szardíniás rizssaláta
» Ananászos karikák » Almás ananászos csirke » Kukoricás rizssaláta » Ananászos kehely
» Ananászos csirkemellfilé » Gyümölcsös rizssaláta » Párizsis rizssaláta » Ananászos-sonkás lencsetál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.