Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos rizssaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 doboz ananászbefőtt
10 dkg füstölt sonka
8 dkg rizs
1-1 zöld és piros húsú paprika
fél fej jégsaláta
fél szál póréhagyma, vagy 1 csokor újhagyma
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 ek. mustár
fél citrom
bors


Elkészítés:
A rizst megfőzzük. Az ananászt apróra vágjuk.
A sonkát, és a paprikákat felcsíkozzuk, a pórét, vagy újhagymát karikára vágjuk, a jégsalátát összetépkedjük.
A citrom kifacsart levét, a mustárt, és a majonézt, valamint az ananászbefőtt levéből 2 ek.-nyit beletesszük a tejfölbe, és jól elkeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Az öntetbe keverjük a többi hozzávalót, letakarjuk és hűtőben legalább 3 órát hagyjuk az ízeket összeérni.

Tanácsok:
Póré helyett elkészíthető vöröhagymával is, de ennek az íze intenzívebb, ebből csak egy kis fej felét szoktam apróra vágva beletenni a salátába.
Az ananászt és a főtt rizst is jól csepegtessük le!

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 330 kcal

A receptet beküldte: vaktyúk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos túrótorta II. » Ananászos csirke/pulyka » Ananászos palacsintatorta » Rizssaláta.
» Rizssaláta Vivien módra » Ananászos habos rizs » Ananászos puding » Ananászos-répakocka
» Ananászos répatorta » Gyümölcsös rizssaláta » Ananászos szárnyas rizottó » Ananászos rizskorona
» Ananászos pezsgős álom » Ananászos sütemény » Ananászos melegszendvics » Ananászos disznóhús


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.