Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Makaróni csirkehússal recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé,
40 dkg makaróni,
5 paradicsom,
2 fej hagyma,
1 kis fej zellergumó
5 dkg sajt,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 csokor petrezselyem,
2 evőkanál olaj,
fél teáskanál őrölt fahéj,
só,
bors

Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk és forró olajon hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, az apró kockákra vágott zellert, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük 2,5 dl, paradicsompürével elkevert vízzel. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben a tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst felaprított petrezselyemmel és őrölt fahéjjal fűszerezzük és készre főzzük. Belekeverjük a tésztát, összemelegítjük és tálra halmozzuk. Meghintjük a reszelt sajttal
(bevallom, nem én találtam ki, de kipróbáltuk, és nekünk ízlett:-))


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas makarónisaláta » Eredeti milánói makaróni » Gyors sonkás makaróni » Görög makarónifelfújt
» Májas makarónikocka » Zöldborsos makaróni » Milánó makaróni » Amerikai sült makaróni
» Milánói makaróni » Sült makaróni » Rizssaláta csirkehússal » Pórékrémes makaróni
» Makaróni pite » Csirkehússal töltött alma » Csabai makaróni » Joghurtos makaróni


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.