Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés rizssaláta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6 személyre:
2 csirkemellfilé,
25dkg hosszúszemű rizs,
15 dkg mirelit zöldborsó,
12dkg majonéz,
1,5 dl joghurt,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
citromlé,
csipetnyi cukor,
só,
1 teáskanál curry,
fehér bors.

Elkészítés:
A rizst forrásban lévő, sós vízben, fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Közben a borsót kevés sós vízben kb.5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A csirkemellet darabokra vágjuk, és a megforrósított margarinon 5-6 perc alatt köröskörül megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük a serpenyőből. A majonézt kikeverjük a joghurttal, citromlével, sóval, curryvel és csipetnyi cukorral. A saláta hozzávalóit (rizs, borsó)összekeverjük és leöntjük a mártással. Legalább 1 óráig érleljük. Tálalás előtt, ha szükséges, utána ízesítjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: sziszibabuka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Japán barnarizssaláta » Fóliás csirkeszárnyak » Sárgarépás csirkeszárny » Ropogós csirkesaláta
» Csirkesaláta mogyoróval » Csirkés-zöldséges rizotto » Csirkés cukkínis egytál » Libanoni csirkeszárny
» Csirkés levelestészta » Sonkás rizssaláta » Csirkés kukorica saláta » Kentucky csirkeszárny
» Csirkés rakott krumpli » Csirkés alagút » Ropogós csirkesült » Padlizsános csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.