Tutireceptek.hu fejléc

Rumos vaníliás szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta
60 dkg liszt
2 kanál holland kakaópor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin vagy vaj
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tej
1 csg vaníliás cukor
2 kanál rum

Krémje
2 csg vaníliás pudingpor
1 csg vaníliás cukor
25 dkg margarin vagy vaj
25 dkg porcukor
7 dl tej

Máz a tetejére
1 tojás fehérje
25 dkg porcukor
ízlés szerint rum

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, három cipóra osztom. Ebből három lapot nyújtok. 32x34-es tepsiben 180 fokon megsütöm, kb. 10 perc alatt.

A krémhez a tejet a pudinggal - a szokásos eljárással - felfőzöm, majd kihűtöm.

A margarinból / vagy vajból / és porcukorból krémet keverek. A kihűlt pudingba belekeverem a margarinos / vajas / krémet, amit aztán ketté veszek és az egyik felébe ízlés szerint rumot teszek.

Az alsó lapot vaníliás krémmel, a másodikat rumos krémmel kenem meg.

A legfelső lapra rumos cukormázat teszek.

A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverem és a felső lapra késsel rákenem.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános-diós szelet » Narancsmázas szelet » Tejberizs szelet » Vaníliás krémes
» Savoyarde borjúszelet » Zabpehelyhes szelet » Jégcsap szelet » Klasszikus sport szelet
» Joghurtos csokiszelet » Nanuk szelet » Csokihabos-diós szelet » Capuccinós szelet
» Királyszelet » Omlós csokiszelet » Krémes szelet » Texasi szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.