Tutireceptek.hu fejléc

Sajtleves egyszerűen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg margarin
5 dkg liszt
kb. 25 dkg Trappista sajt
2 dl tejföl (vagy tejszín)
2 tojássárgája

bors
szerecsendió
4 db erőleveskocka
1 liter tej
2 liter víz

Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Picit megpirítjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a liszt felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, felengedjük a tejjel, és habverővel simára keverjük. Felöntjük vízzel, beledobjuk az erőleveskockákat, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd 4-5 percig kislángon forraljuk. Közben simára keverjük a tejfölt a tojássárgával, és állandó kevergetés mellett rászűrjük a levest. A sajtot lereszeljük, és a forró levesbe keverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad.

Tanácsok:
A tetejét megszórhatjuk pirított kenyérkockákkal és friss bazsalikomlevéllel.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikakrém egyszerűen » Sztrapacska egyszerűen » Korhelyleves egyszerűen » Szalonnás sajtleves
» Sajtleves -10 perc alatt » Lengyel sajtleves » Székelytokány egyszerűen » Gombapörkölt egyszerűen
» Sütőtöktorta egyszerűen » Knédli egyszerűen » Kapormártás egyszerűen » Somlói galuska(egyszerűen)
» Piskóta egyszerűen » Rétestészta egyszerűen » Gyors sajtleves » Gofri egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.