Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos lecsó egyszerűen recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg paprika, 50 dkg paradicsom, 1 db hegyes erős paprika, 4 nagy fej vöröshagyma, 1 szál parasztkolbász (kb 50 dekás), 15 dkg házi füstölt szalonna (vagy fél dl napraforgóolaj), só. Ízlés szerint: fűszerpaprika.

Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, és először félbe, majd kissé vastag szeletekre vágjuk. A füstölt szalonnát kakastaréjra vágjuk, zsírjára sütjük, majd kiszedjük. A forró szalonnazsírban (vagy az olajon) enyhén üvegesre dinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, és nagy tűzön pár percig pirítjuk kevés keveréssel majd rátesszük a paradicsomot is. Egy-két percig nagy lángon pirítjuk a paradicsommal együtt, majd sózzuk, és beletesszük a felkarikázott kolbászt. Ekkor kevés fűszerpaprikával is megszórhatjuk, hogy szép színe legyen. Tehetünk bele ízléstől függően egy csapott evőkanál cukrot is. Öt percig pároljuk kis lángon fedő alatt. Arra figyeljünk, hogy a zöldségeket ne főzzük szét. Tálaljuk sült szalonnával és friss kenyérrel.

Tanácsok:
Bográcsban, szabad tűzön főzve az igazi !


A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombapörkölt egyszerűen » Kolbászos tojásos noki » Csoki torta egyszerűen » Sajtgolyó egyszerűen
» Lecsós, gombás rakott hús » Lecsó - ww » Kolbászos leves » Lecsós-túrós tészta
» Tejfölös lecsó (vegan) » Sajtkrémleves egyszerűen » Debreceni baboslecsó » Quinoás lecsó
» Kolbászos rakott nokedli » Kolbászos hasé salátával » Piskótatészta/Egyszerűen » Egyszerűen nagyszerű


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.