Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sonkás fusilli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg fusilli
20 dkg füstölt-főtt tarja (esetleg sonka)
4,5-5 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
10 dkg eidami sajt
1-2 evőkanál olivaolaj

Elkészítés:
Míg a tészta fő, a tarját nagyon apróra felkockázom, vagy aprítógéppel durvára vágom. Az olivaolajon addig párolom, míg a kifőtt levét is elfővi és már pirul. Ekkor hozzákeverem a tejfölt és hozzáadom az almareszelőn lereszelt sajtok kb. kétharmadát. Az egészet addig főzöm, míg a sajt már nem nyúlik, hanem krémes állagú szószt kapok. (3-5 perc)
Ha a tészta megfőtt, jénaiba szedem, ráöntöm a sajtos-sonkás-tejfölös szószt, tetejére szórom a maradék sajtot és 170-180 fokos sütőben pirosra sütöm.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Szeszipuszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-sonkás hústekercs » Sajtos-sonkás pogácsa » Krémsajtos-sonkás burgonya » Sonkás-spenótos fusilli
» Sajtos-sonkás macskafej » Sajtos-sonkás saláta » Sajtos-sonkás muffin » Sajtos-sonkás pulykamell
» Sajtos-sonkás guba » Sajtos-sonkás rakott kifli » Sajtos-sonkás karfiol » Sajtos-sonkás őzgerinc
» Sajtos-sonkás kifli » Sajtos-sonkás gombaleves » Spárgás-lazacos fusilli » Sajtos-sonkás burgonya


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.