| Spárgás-lazacos fusilli receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg fusilli 50 dkg fehérspárga 30 dkg lazacfilé 1 csokor friss petrezselyem 2 dl tejszín 3 dkg vaj citromlé Elkészítés: A lazacot kockákra vágjuk. A spárgát a szár felőli részénél lehámozzuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A tésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük és lecsepegtetjük, a főzőlevéből egy pohárnyit félreteszünk. A vajat a serpenyőben felolvasztjuk, rátesszük a spárgát és lassan megpároljuk. Sózzuk, meglocsoljuk citromlével, és felöntjük a tejszínnel. Amikor forr, beletesszük a lazacot és a finomra vágott petrezselymet. A lazac egy perc alatt elkészül, eekkor hozzáadjuk a tésztát és ha kell, hígítjuk egy kevés főzőlével. Azonnal fogyasztjuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |