Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sonkás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 karfiol
05 l tej
5 ek liszt
4 cikk zúzott foghagyma
bors
sajt
20 dkg sonka
olaj

Elkészítés:
Egy karfiolt rózsáira szedünk, alaposan megmosunk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Közben fél liter tejből, 5 evőkanál lisztből besamel mártást főzünk, melyet ízesítünk sóval, zúzott fokhagymával, őrölt borssal. Ha a mártás nem elég sűrű, a karfiol főzőlevével higíthatjuk. Mielőtt a mártás elkészül felolvasztunk benne 15 dkg kis kockákra vágott sajtot.

Egy serpenyőben a sonkát vagy főtt tarját kevés olajon megpirítunk. Egy jénai tálba beletesszük a főtt karfiol rózsákat, meghintjük a megpirított sonka kockákkal, majd a tetejére kenjük a sajtmártást. Forró sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-sonkás guba » Krokett gombás karfiolból » Sajtos-sonkás macskafej » Sajtos-sonkás őzgerinc
» Csőben sült karfiol » Karfiolos egytálétel » Karfiol krokett » Karfiol tojással.
» Karfiolkeksz » Spenótos karfiol » Karfiolos puffancs » Anna Rakott karfiolja
» Prézlis karfiol » Túrós karfiol » Virslis karfiolsaláta » Sajtos karfiol sonkával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.