Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sonkás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 karfiol
05 l tej
5 ek liszt
4 cikk zúzott foghagyma
bors
sajt
20 dkg sonka
olaj

Elkészítés:
Egy karfiolt rózsáira szedünk, alaposan megmosunk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Közben fél liter tejből, 5 evőkanál lisztből besamel mártást főzünk, melyet ízesítünk sóval, zúzott fokhagymával, őrölt borssal. Ha a mártás nem elég sűrű, a karfiol főzőlevével higíthatjuk. Mielőtt a mártás elkészül felolvasztunk benne 15 dkg kis kockákra vágott sajtot.

Egy serpenyőben a sonkát vagy főtt tarját kevés olajon megpirítunk. Egy jénai tálba beletesszük a főtt karfiol rózsákat, meghintjük a megpirított sonka kockákkal, majd a tetejére kenjük a sajtmártást. Forró sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol tojással. » Rakott karfiol diétásan » Karfiolos sertésszelet » Húsos karfiol
» Karfiol rakottas » Karfiolos hús » Rakott karfiol diétázóknak » Finom sajtos karfiol
» Tejszínes-gombás karfiol » Karfiol krumplival » Húsos rakott karfiol 2. » Öntött karfiol
» Tojásos rakottkarfiol » Sonkás tepsis karfiol » Karfiol vajas morzsával » Szegényes rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.