Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sonkás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 karfiol
05 l tej
5 ek liszt
4 cikk zúzott foghagyma
bors
sajt
20 dkg sonka
olaj

Elkészítés:
Egy karfiolt rózsáira szedünk, alaposan megmosunk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Közben fél liter tejből, 5 evőkanál lisztből besamel mártást főzünk, melyet ízesítünk sóval, zúzott fokhagymával, őrölt borssal. Ha a mártás nem elég sűrű, a karfiol főzőlevével higíthatjuk. Mielőtt a mártás elkészül felolvasztunk benne 15 dkg kis kockákra vágott sajtot.

Egy serpenyőben a sonkát vagy főtt tarját kevés olajon megpirítunk. Egy jénai tálba beletesszük a főtt karfiol rózsákat, meghintjük a megpirított sonka kockákkal, majd a tetejére kenjük a sajtmártást. Forró sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klasszikus rakott karfiol » Karfiolpuding » Karfiolpörkölt 2. » Sonkás juhtúrós karfiol
» Csőben sült karfiol » Csirkemell karfiolbundában » Paradicsomos karfiol » Sajtos rakott karfiol 2
» Sajtos rántott karfiol » Sertésborda karfiollal » Karfiol sajttal » Májas karfiol
» Karfiolkrém leves » Nagyon finom Karfiolfasírt » Sajtos-sonkás muffin » Karfiolpörkölt2


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.