Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos-almás palacsintatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg sárgabarackkompót
4 alma (jonagold)
3 dkg vaj
5 dkg cukor
12 édes palacsinta
1,5 dl almalé
fahéj

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat felszeleteljük, és a vajban aranysárgára pirítjuk. Cukorral megszórjuk, és enyhén karamellizáljuk, majd az edényből kivesszük. Az edénybe öntjük az almalevet, és a felére pároljuk. A palacsintákat meglangyosítjuk (a palacsinták közé alufóliát teszünk, és 10 percre meleg sütőbe rakjuk, majd a fóliát eltávolítjuk.) 1 palacsintát nagy tálra teszünk, megrakjuk a barackokkal, a pirított almadarabokkal, megszórjuk fahéjjal, és a következő palacsintával befedjük. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön, melyet fahéjjal és cukorral szórunk meg. A szirupos almalével meglocsoljuk, négyfelé vágva kínáljuk.

Tanácsok:
Alma helyett körtét, almalé helyett narancslevet, fahéj helyett őrölt gyömbért, sárgabarackbefőtt helyett narancslekvárt is használhatunk. Ha így készítjük, akkor a cukor negyedére lesz csak szükségünk!

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 354 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsintatorta » Tejmentes palacsintatorta » Csokis Palacsintatorta » Cukkinis palacsintatorta
» Gyors palacsintatorta » Epres palacsintatorta » Palacsintatorta » Ananászos palacsintatorta
» Gyümölcsös palacsintatorta » Kókuszos palacsintatorta » Finom palacsintatorta » Túrótorta másképp
» Színes kókusztekercs » Kávé bombák » Mexikói szelet » Kapucíner


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.