Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos-csíkos kekszes krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb 60 dkg négyzet alakú háztartási keksz
3 cs vaníliás pudingpor
4 tojás
12 ek cukor
2 ek liszt
25 dkg margarin
14 dl tej
1 cs zselatin
2 bögre sárgabarack

Elkészítés:
A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverek, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzzük.
A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverjük a margarint, kétfelé osztjuk, az egyik felébe az apróra vágott sárgabarackot is beletesszük és azután mindkettőbe a tojások kemény habbá vert fehérjét (felel-fele arányban).
Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket és rákanalazzuk az egyik krémet (ne öntsük, mert feljöhet a keksz), majd óvatosan a másik krémet és a tetejét is kirakjuk kekszekkel. Én most három réteget próbáltam kihozni, de talán a csak kettő látványosabban elkülönül.
Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz és a kekszek szélei mentén szeletelhető.
A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes őzgerinc » Talléros krémes » Krémes máktorta 2 » Túrókrémes kocka
» Májkrémes pirítós » Francia krémes » Sárga krémes kekszkocka » Krémes gyümölcsleves
» Brazil krémes » Krémes zserbó » Kekszes csoda » Sajtkrémes-gombás levél
» Csokikrémes csokitorta » Túrós-krémes » Kakaós krémes » Tepsis kekszes süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.