Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémes zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 kávéskanál
szódabikarbóna
3 dkg zsír vagy margarin
15 dkg cukor
1 egész tojás
2 evőkanál méz
1 dl tej
a krémhez:

50 dkg margarin
50 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliáscukor
1 liter tej
8 púpozott evőkanál búzadara
1 dl rum vagy rumaroma

Elkészítés:
A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát készítünk. Simára kidolgozzuk és 3 cipót formálunk belőle. Pihentetés után kizsírozott, lisztezett tepsibe 3 lapot sütünk belőle. A lapokat a következő krémmel megtöltjük: hidegen összekeverjük a tejet a búzadarával és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzátesszük a porcukorral elkevert margarint, a vaníliáscukrot és a rumot vagy rumaromát. A felső lapot csokimázzal vonjuk be.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes, kicsit másképp » Cseresznyés krémes piskóta » Gombakrémes pangasius » Krémes isler
» Citromos krémes » Sajtkrémes kiflik » Szardellakrémes bagett » Francia krémes diétásan
» Citromkrémes szelet » Jutka almás krémese » Krémes-csokoládés muffin » Csokikrémes-diós álom
» Zseniális zserbó » Túrós zserbó » Zserbógolyó » Tojáskrémes szendvics


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.