Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Scharlotte - Túróbomba recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Krém:

I./ 2 cs. tejszínhab pótló por + 3 dl tej
vagy
2 dl tejszín
vagy
2 dl HULALA

II./ 450 g tejföl
1 citrom lereszelt héja,kevés leve
4 ek. cukor
25 dkg túró
1 cs. Horváth Rozi zselatin

Bolti piskótatekercs
Lekvár

Elkészítés:
A piskótatekercset megkenjük a lekvárral,majd vékony szeletekre vágjuk.
A folpack-kal kibélelt kerek jénai alját,oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel.Hűtőbe rakjuk.
A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük,felforraljuk,majd hagyjuk hűlni.
Közben a krémhez habbá verjük a tejszínhabot.
A tejfölt,a citromhéjat,a túrót és a cukrot összekeverjük.A kissé kihűlt zselatint majd ehhez öntjük.Ezután a tejszínhabot is lazán beleforgathatjuk.
Kivesszük a hűtőből a jénait és beleöntjük a krémet.
A krém tetejét is kirakjuk piskótatekerccsel-ha kiborítjuk majd ez lesz az alja a tortának.(Ami a tetejétől körben túllóg,azt le szoktam vágni)
Fóliával letakarjuk és a hűtőbe rakjuk legalább 4 órára.

Tanácsok:
Hulala-val tartósabb habot kapunk,de fontos,hogy hidegen verjük föl.


A receptet beküldte: Mildora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos-meggyes túróbomba » Mézes-rumos-kakaós kocka » Gyergyói szilváslepény » Csokoládé-királynő szelet
» Gyors és laza túrógomboc. » Duplacsokis muffin » Füge konyakban » Lekváros kifli
» Citromos-kekszes túrótorta » Tiramisu by Rita » Tízperces bögrés pillefánk » Gyors gyümölcsös.
» Zserbógolyók meggyel » Túró rolád » Diós-fügés babapiskótás » Háztartási keksz


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.