Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sertéshúsos tekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg sertéslapocka
napraforgóolaj a hús megkenéséhez
9,0 dkg szárított barack
3,0 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
9,0 dkg kenyérmorzsa
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál citromlé
1 kiskanál apróra vágott kakukkfű
1 tojás
só, bors
1 evőkanál finom liszt
1,5 dl csirkehúsleves alaplé
1,5 dl szálaz fehérbor

Elkészítés:
Készítsük el először a tölteléket: olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kenyérmorzsát, a feldarabolt barackokat, a kakukkfüvet, a citromlevet, a felvert tojást, majd sózzuk és borsozzuk. Húsról levágjuk a bőrét, és helyezzük egy rácsos tepsire. A húst kenjük be olajjal, borsozzuk, majd töltsük meg és tekerjük fel. Kössük át cérnával. Helyezzük a bőr mellé a rácsra, majd előmelegített sütőben süssük 2 órán át. A megsült húst vegyük ki a tepsiből. A kisült húslevet töltsük át egy serpenyőbe, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre. Fokozatosan öntsük hozzá a húsleves alaplevet és a bort, majd 3 percig főzzük. A mártást szűrjük át, és tálaláskor öntsük le vele a felszeletelt töltött húst.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banán tekercs » Tojás tekercs » Túrós tekercs Ági módra » Sonkatekercs
» Debreceni hústekercs » Sonkatekercs tormakrémmel » Zöldségestekercs » Sonkás sajttekercs hidegen
» Gesztenyetekercs » Kelkáposztatekercs másként » Update 1 Sajtos tekercs » Tekercses tésztaleves
» .Spárgatekercs » Diós tekercsek » Mozzarellás hústekercs » Lekváros keksztekercs


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.