| Sertéshúsos tekercs receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg sertéslapocka napraforgóolaj a hús megkenéséhez 9,0 dkg szárított barack 3,0 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 9,0 dkg kenyérmorzsa 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem 1 evőkanál citromlé 1 kiskanál apróra vágott kakukkfű 1 tojás só, bors 1 evőkanál finom liszt 1,5 dl csirkehúsleves alaplé 1,5 dl szálaz fehérbor Elkészítés: Készítsük el először a tölteléket: olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kenyérmorzsát, a feldarabolt barackokat, a kakukkfüvet, a citromlevet, a felvert tojást, majd sózzuk és borsozzuk. Húsról levágjuk a bőrét, és helyezzük egy rácsos tepsire. A húst kenjük be olajjal, borsozzuk, majd töltsük meg és tekerjük fel. Kössük át cérnával. Helyezzük a bőr mellé a rácsra, majd előmelegített sütőben süssük 2 órán át. A megsült húst vegyük ki a tepsiből. A kisült húslevet töltsük át egy serpenyőbe, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre. Fokozatosan öntsük hozzá a húsleves alaplevet és a bort, majd 3 percig főzzük. A mártást szűrjük át, és tálaláskor öntsük le vele a felszeletelt töltött húst. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |