Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros húsos tekercs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
50 dkg sertéscomb,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 dl főzőtejszín,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,


Elkészítés:
A megmosott sertéscombról a hártyákat, apró zsíros részeket levágjuk, megmossuk, és paprikást készítünk belőle. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és forró serpenyőben kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, és rátesszük a kisebb kockákra vágott húst. Többször megkevergetjük. Amikor megpuhult, behabarjuk tejszínnel és a tejföllel elkevert liszttel. Jól kiforraljuk. A húst apróra vagdaljuk, adunk hozzá kevés paprikás mártást, hogy pépes, kenhető állagú legyen. A réteslapot ügyesen kihajtogatjuk, és megkenjük langyosra melegített olajjal. A húsos tölteléket a réteslapra halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. A tetejét vajjal megkenjük, és 180º C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, rézsútosan felszeleteljük. Kevés paprikamártást öntünk alá, a többit külön tálban kínáljuk.

Tanácsok:
Aki nem fogyaszt sertéshúst, szárnyasból is elkészítheti.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-húsos tortilla » Mamika Gesztenyés tekercse » Debreceni hústekercs » Kókuszkrémes-epres tekercs
» Narancskrémes tekercs » Fahéjas diós tekercsek » Keksztekercs kókuszosan » Kacsahúsos penne
» Mediterrán húsos tészta » Csirkehúsos rizottó » Tojástekercs » Tepsis húsos galuska
» Banános tekercs » Zöldséges marhahústekercs » Brokkolis sonkatekercs » Chillis sajttekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.