Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sertéskaraj pármai módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj

őrölt bors
olaj a sütéshez
20 dkg rizs
6 db kisebb tojás
20 dkg reszelt sajt
citromkarika
petrezselyemzöld

Elkészítés:
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben étolajat hevítünk, a húsok mindkét oldalát átsütjük, papírtörlőre szedjük.

2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd 1 evőkanál olajjal összekeverjük.

3. Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk, a hússzeleteket beletesszük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, 1-1 db tojást ütünk bele, a tojást egy kicsit meghintjük sóval. Körberakjuk reszelt sajttal, és 180 fokra melegített sütőben addig sütjük, míg a tojásfehérje megsül, de a sárgája folyékony marad (kb. 15-20 perc).

4. A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük. Citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük.

Tanácsok:
Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas. Előtte való nap is elkészíthetjük, és már csak a sütőbe kell tolni, és kész a finom ebéd.
Sertéslapockából, tarjából is kiváló!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti holland módra » Padlizsán keleti módra » Rizssaláta Vivien módra » Szalagos fánk Ági módra
» Olasz sertéskaraj » Töltött gomba "Vera módra" » Burgonyapüré MACI módra » Hússzeletek bakonyi módra
» Keksztorta Mamóca módra » Lúdláb-update módra » Dinsztelt máj anyu módra » Göngyölt husi Zoli módra
» Gyros tál arany módra » Almatorta Vigné módra » Töltött sertéskaraj » Túrófánk tünkány módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.