Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Skót krémes 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás
2 ek. meleg méz habosra keverve
40 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
fél l tej
4 ek. liszt
1 vaniliás cukor
Máz:
20 dkg cukor
3 ek. forró víz
2 ek. kakópor
diónyi margarin

Elkészítés:
A tészta alapanyagait jól eldolgozzuk,és 3 lapot sütünk belőle.
A margarint és a porcukrot kikeverjük.
A tejből lisztből vaniliáscukorból pudingot főzünk. Mikor kihült összekeverjük a vajkrémmel és két felé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A lapokat úgy kenjük meg, hogy az alsó lapra megy a kakós krém majd másodikra a fehér krém. A felső lapot csokimázzal borítjuk.
A mázhoz való cukorból a vízből szirupot főzünk, majd a kakóport és a margarint belekeverjük.

Tanácsok:
Akkor a leg finomabb ha 1 napot állni hagyjuk a hűtőben.


A receptet beküldte: banya76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós krémes kalács » Almás, krémes sütemény » Baconös-tojáskrémes kalács » Túrókrémes sütemény
» Fincsi krémes » Almás krémes kocka » Kókuszos, ananászos krémes » Diókrémes kocka
» Túrós-krémes pite » Krémes póréleves » Sajtkrémes cukkini » Szilvás krémes madár módra
» Karamell krémes » Töpörtyűkrémes szendvics » Intelligens krémes » Vaníliakrémes muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.