Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spagetti magyarosan recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg spagetti, 4 zöldpaprika, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál ketchup, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A füstölt szalonnát hosszú, vékony csíkokra vágom, és a zsírját kiolvasztom. Két evõkanál zsírt leöntök róla, és félreteszem. A tésztát apróra töröm, a szokásos módon megfõzöm, és meleg vízzel leöblítem. Ezután a serpenyõben maradt szalonnazsírra öntve jól összekeverem. Amíg a tészta fõ, a félretett szalonnazsírra teszem a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, valamint a megmosott, vékony karikákra vágott zöldpaprikát, Erõs lángon üvegesre pirítom. Ezután a tûzrõl lehúzom, majd belekeverem a pirospaprikát, a ketchupot, a borsot és a zúzott fokhagymát. Azonnal ráöntök 1 evõkanál vizet, és a tûzre visszatéve összeforralom. Ebben az öntetben megforgatom a félretett spagettit, és az egészet belesimítom egy kis tepsibe. A tetejét lelocsolom a tejföllel, és az elõmelegített, forró sütõben szépen megpirítom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti füstölt tarjával » Bolognai spagetti » Padlizsános spagetti » Spagetti alla Felhő
» Császárspagetti » Pezsgős-tonhalas spagetti » Hagymás-juhtúrós spagetti » Rimini spagetti
» Különleges Spagetti » Spagettis virsli » Spagetti Pomodori secchi » Spagetti holland módra
» Halas spagetti » Rakott spagetti » Olasz spagettileves » Kecsege magyarosan


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.