Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
• 1 kg burgonya
• 10 dkg parajlevél
• 1 l tejszín
• só, szerecsendió
• 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk, vagy karalábévájóval kis gömböket vájunk belőle (ebben az esetben 2 kg burgonya szükséges). Egy lábosban felforraljuk a tejszínt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, ügyelve arra, hogy ne égjen le. (Ne fedjük le, hogy a tejszín is vissza tudjon forrni!)

Amikor a burgonya már puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott parajlevelet, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.

Sűríteni nem kell, hiszen a burgonyában lévő keményítő miatt magától besűrűsödik.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós -spenótos burek » Görög spenótos rétes WW » Spenótos tészta (vegan) » Spenótos palacsintacsiga
» Spenótos nokedli » Spenótos sajtos metélt » Sütőben sült spenótos árpa » Könnyű Spenótos hústekercs
» Spenótos pulyka rolád » Spenótos lasagne » Spenótos tojásreggeli » Borsos burgonyafőzelék
» Spenótos muffin » Spenótos-csirkés penne » Spenótos tésztasaláta » Spenótos-húsos finomság


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.