Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
• 1 kg burgonya
• 10 dkg parajlevél
• 1 l tejszín
• só, szerecsendió
• 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk, vagy karalábévájóval kis gömböket vájunk belőle (ebben az esetben 2 kg burgonya szükséges). Egy lábosban felforraljuk a tejszínt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, ügyelve arra, hogy ne égjen le. (Ne fedjük le, hogy a tejszín is vissza tudjon forrni!)

Amikor a burgonya már puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott parajlevelet, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.

Sűríteni nem kell, hiszen a burgonyában lévő keményítő miatt magától besűrűsödik.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos rakott csirkemell » Spenótos gnocchi » Spenótós hústekercs » Spenótos-camembertes batyu
» Spenótos pesto » Spenótos mártogatós » Spenótos fitt nokedli » Spenótos kefirital
» Spenótos rakott krumpli » Spenótos körözött » Spenótos-gombás tészta » Szalonnás burgonyafőzelék
» Spenótos sajtos metélt » Kedvenc spenótos rakottas » Spenótos-csirkés penne » Sütőben sült spenótos árpa


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.