Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
• 1 kg burgonya
• 10 dkg parajlevél
• 1 l tejszín
• só, szerecsendió
• 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk, vagy karalábévájóval kis gömböket vájunk belőle (ebben az esetben 2 kg burgonya szükséges). Egy lábosban felforraljuk a tejszínt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, ügyelve arra, hogy ne égjen le. (Ne fedjük le, hogy a tejszín is vissza tudjon forrni!)

Amikor a burgonya már puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott parajlevelet, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.

Sűríteni nem kell, hiszen a burgonyában lévő keményítő miatt magától besűrűsödik.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos karfiol » Könnyű Spenótos hústekercs » Sonkás-spenótos fusilli » Spenótos-túrós wrap
» Spanyol burgonyafőzelék » Spenótos pulyka rolád » Spenótos mártogatós » Spenótos rizs
» Borsos burgonyafőzelék » Spenótos tésztasaláta » Spenótos-gombás tészta » Spenótos kefirital
» Spenótos pulykamell » Spenótos rakott csirkemell » Spenótos csirkemell » Spenótos tészta (vegan)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.