Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
• 1 kg burgonya
• 10 dkg parajlevél
• 1 l tejszín
• só, szerecsendió
• 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk, vagy karalábévájóval kis gömböket vájunk belőle (ebben az esetben 2 kg burgonya szükséges). Egy lábosban felforraljuk a tejszínt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, ügyelve arra, hogy ne égjen le. (Ne fedjük le, hogy a tejszín is vissza tudjon forrni!)

Amikor a burgonya már puha, hozzáadjuk a csíkokra vágott parajlevelet, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.

Sűríteni nem kell, hiszen a burgonyában lévő keményítő miatt magától besűrűsödik.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-tonhalas spagetti » Spenótos finomság » Spenotos, juhturos pie » Spenotos lasange
» Spenótos rétes » Pikáns burgonyafőzelék » Spenótos- túrós lasagne » Kedvenc spenótos rakottas
» Spenótos rakott csirkemell » Spenótos-sajtos batyu » Könnyű Spenótos hústekercs » Sonkás-spenótos fusilli
» Spenótos batyu » Spenótos tojásreggeli » Spenótos pulykamell » Túrós -spenótos burek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.