Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 fej hagyma,
1,5 dl tejföl,
2 evőkanál. liszt,
1 babérlevél,
olaj,
só.

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, zöldpaprikát vékonyan felcsíkozzuk, majd a hagymához adjuk. Folytonos keverés mellett 2 percig sütjük. Utána belekeverjük a négybe vágott paradicsomot. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd sóval és babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg megpuhul, majd belekeverjük a liszt és tejföl keverékét. Felforraljuk, kivesszük a babérlevelet, és tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúsült pikáns mártással » Pikáns pacalleves » Halszelet pikáns bundában » Hal pikáns mártásban
» Pikáns rizses lencse » Pikáns nyúlcomb » Pikáns tojástorta » Pikáns csirkecombok
» Pikáns, sajtos fánk » Pikáns zellerleves » Pikáns nyúlpörkölt » Spanyol burgonyafőzelék
» Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns pástétom » Pikáns halgombócleves » Pikáns tojáskrém (update)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.