Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos-sajtos batyu recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:

• - 1 leveles tészta
• - 50 dkg spenót (lehet mirelit is)
• - 1 mozzarella sajt (vagy 15-20 dkg trappista)
• - vaj, só, bors, szerecsendió
• - egy tojás

Elkészítés:
A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, négyzetekké vágjuk. A spenótot vajon a fűszerekkel megpároljuk. Belekeverjük a kockára vágott mozzarellát vagy a reszelt (kockára vágott) trappistát. A tésztadarabokra egy kanálnyit helyezünk, batyuvá formázzuk, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. A tepsit kenjük ki zsiradékkal vagy béleljük ki sütőpapírral. Önállóan is fogyasztható, de ha valamilyen szószt kínálunk mellék, még finomabb.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Batyuban sült halfilé » Zöldséges batyu » Sonkás vagy gombás batyu » Sonkás-gombás batyu
» Túrós táska (Batyu) » Húsos batyu » Sonkás palacsintabatyu » Túrós batyu (Kata-féle)
» Mazsolás túrós batyuk » Hawaii pizzás batyu » Sajtos batyus csirke » Virsli batyuban
» Táska, vagy batyú, leves » Sonkás batyuk » Májusi sajtos batyu » Alföldi batyu


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.