Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Svéd almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

3 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
7,5 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:

1 kg savanykás alma,
3 evőkanál citromlé,
12,5 dkg cukor,
1 csomag vaníliaízű pudingpor (főzni való, 5 dl tejhez),
15 dkg vaj,
4 zselatinlap

A tetejére:

4 dl tejszín,
2 csomag vaníliás cukor,
4 evőkanál csokoládéreszelék,
sütőpapír a formához

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük. A tésztát a formába öntjük és a sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
Meghámozzuk az almát, durvára lereszeljük és azonnal elkeverjük a citromlével és a cukorral. A pudingport 1,2 dl vízzel elkeverjük egy lábosban. Hozzáadjuk az almát és a vajat, keveset forraljuk, és kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint 5 percre beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a meleg almás pudingmasszához keverjük. Jól kihűtjük.
Amint az almás pudingmassza kocsonyásodni kezd, egyenletesen elkenjük a tortalapon, és 2 órára hűtőbe tesszük.
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük, és rásimítjuk az almára. Megszórjuk csokoládéreszelékkel.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol almatorta » Dán almatorta » Tejszínes almatorta » Almatorta, Lajos Mari féle
» Francia almatorta » Almatorta fahéjmártással » Karamellás almatorta » Csokis (ünnepi) almatorta
» Amerikai almatorta » Almatorta » Karamelles almatorta » Almatorta 2
» Bécsi almatorta » Bécsi almatorta2 » Almatorta citromkrémmel » Finom almatorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.