Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 db kör alakú piskótalap,
2 evőkanál baracklekvár,
1 csomag gesztenyemassza,
1 kg alma,
1 citrom leve,
10 dkg cukor,
szegfűszeg, fahéj.

A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.

Elkészítés:
Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével,
cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük,
majd leszűrve kihűtjük.
A pudingport a tojássárgájával, a cukorral,
a tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük.
A piskótalapot lekvárral vékonyan megkenjük,
és egy tortaformába helyezzük.
Ráreszeljük a gesztenyemasszát és rárakjuk az almadarabokat.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínhabot,
a megolvasztott zselatint és ráöntjük a torta tetejére.
Amíg a krém megdermed, hűtőbe tesszük.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés hajócska » Csokis-gesztenyés szelet » Almatorta Vigné módra » Karamellás almatorta
» Gesztenyés krémes » Túrós almatorta » Omlós almatorta » Gyors almatorta
» Sütés nélküli almatorta » Gesztenyés fatörzs I. » Gesztenyés süti hidegen » Gesztenyés süti
» Almatorta túrósan » Gesztenyés óriáskifli » Gesztenyés-diós falatkák » Express almatorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.