Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almatorta fahéjmártással recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás,
vele azonos súlyú vaj,
cukor,
liszt,
és még egy tojás,
csipet só,
2 alma,
csipet fahéj,
csipet reszelt citromhéj.

A mártáshoz:
fél csomag vaníliás pudingpor,
tej,
fahéj,
cukor.

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, tovább keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk. A meghámozott, felkockázott almát a masszába tesszük, és a kemény habbá vert 5 tojás fehérjét lazán a tésztához keverjük. A masszát kilisztezett tortaformában, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 35-40 perc) A pudingból, a cukorból és a tejből híg krémet készítünk, és fahéjjal ízesítjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almatorta, Lajos Mari féle » Krémes almatorta » Karamellás almatorta » Amerikai almatorta
» Omlós almatorta » Angol almatorta » Gesztenyés almatorta » Konyakos almatorta
» Aranyszínű almatorta » Almatorta citromkrémmel » Francia almatorta » Tejszínes almatorta
» Sütés nélküli almatorta » Karamelles almatorta » Csokis (ünnepi) almatorta » Francia almatorta 2.


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.