Tutireceptek.hu fejléc

Szaloncukor recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg (barna)cukor,
3 dl víz,
ízesítõ anyagok: darált dió, kakaó, mogyoró, marcipánmassza, kókusz, citrom.
Bevonáshoz:
csokoládés tortabevonó.

Elkészítés:
A cukrot a vízzel fõzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyûrût, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelõ a cukor állaga. A masszát öntsük vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a tetejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre. Amikor már nem meleg, akkor fakanállal keverjük addig, amíg hófehér pép nem lesz belõle. A pépet osszuk annyifelé, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítõket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhetõ legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kocka formákra. Ha szeretjük, vonjuk be csokoládéval. Selyempapírt és színes csomagolókat vágjunk méretre, rojtozzuk be szélét, és csomagoljuk be a cukorkákat.


A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi szaloncukor II. » Krémszaloncukor » Krémszaloncukor házilag » Andi házi szaloncukorja
» Házi szaloncukor » Szaloncukor süti » Szaloncukor cukor nélkül » Szaloncukor (konzum)
» Prágai szelet » Kávékrémes finomság » Gyümölcstorta » Túrós párnák
» Túrógyűrű » Sárga túró » Macskaszem » Kekszrúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.