Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi szaloncukor II. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Zselés szaloncukor
Hozzávalók:
8 db citrom
4 teáskanál cukor
1 kis tasakos gyümölcszselépor
1 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
A citromokat facsard ki, és a levet édesítsd a cukorral. Ezután melegítsd meg és add hozzá a zselatinport, majd főzd addig, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor öntsd egy téglalap alakú formába, műanyag edény, tepsi is megteszi, és hagyd megdermedni. Ezután szeleteld fel, és egy villa segítségével mártogasd őket a gőz fölött megolvasztott és kissé visszahűtött csokoládéba. Vigyázz, mert ha túl meleg a csoki, a zselé meg fog olvadni!

Elkészítés:
Rumos-marcipános szaloncukor
Hozzávalók:
20 dkg hántolt mandula
20 dkg étcsokoládé
15 dkg porcukor
kandírozott narancshéj
1 kupica rum
A mandulát őröld porrá, és keverd el a szaloncukorral. Önts hozzá egy kupica rumot és egy nagyon pici vizet, éppen csak annyit, hogy összeálljon masszává. Ezután gyúrd hozzá a kandírozott narancshéjat, majd kézzel formázz belőle szaloncukrokat, és tedd őket sorban egy zsírpapírra. Gőz felett olvaszd meg a csokit, majd egy villa segítségével egyesével mártsd bele a szaloncukrokat, és tedd vissza őket a zsírpapírra, amíg a bevonat meg nem szilárdul.

Ha nincs kedved elkészíteni a marcipánt, akkor készen is vásárolhatsz. Ez esetben dolgozd csak össze a narancshéjjal és a rummal, majd formálj belőle kis tojásokat, és mártsd a csokiba.

Tanácsok:
Banános szaloncukor
Hozzávalók:
2 nagy banán
1 mandarin leve
10 dkg étcsokoládé
2 csapott evőkanál zselatin
1 teáskanál cukor
A banánt turmixold le a mandarin levével, majd tedd fel főni a zselatinporral és a cukorral. Öntsd egy szögletes edénybe, és szilárdulás után szeleteld fel, illetve ha van otthon üres bonbonos dobozod vagy jégkockaformád, öntheted annak a mélyedéseibe is. A csokit vízgőz fölött olvaszd fel, majd egy villa segítségével mártogasd bele a szaloncukrokat, és tedd zsírpapírra, amíg a bevonat megszilárdul.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémszaloncukor házilag » Szaloncukor süti » Andi házi szaloncukorja » Szaloncukor
» Házi szaloncukor » Szaloncukor cukor nélkül » Krémszaloncukor » Szaloncukor (konzum)
» Thaiföldi csirkeleves » Citromos mimóza » Sült-paradicsom leves » Hideg kaporleves
» Kalábriai leves » Hideg banánkrém leves... » Korhelyleves » Öregember táltos levese


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.