Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás brownie recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

200 g aszalt szilva
70 ml rum
150g búzaliszt
250g porcukor
30 g kakaópor
1/2 teáskanál Sütőpor
1 tasak Bourbon Vaníliás cukor
3 tojás (közepes méretű)
100 g lágy vaj vagy margarin
50 ml tej
100 g fenyőmag

Ezenkívül:

Kevés csokoládéreszelék

Elkészítés:
Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk, majd a rumba áztatva 1 órán át állni hagyjuk. A tepsit (kb. 25x30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az aszalt szilva és fenyőmag kivételével, majd konyhai robotgéppel egy-két perc alatt sima tésztává keverjük.A rummal együtt az aszalt szilvát és 1-2 evőkanál kivételével a fenyőmagot a tésztához keverjük. Majd az egészet az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk. A tészta tetejét a félretett fenyőmaggal és a csokoládéreszelékkel meghintjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Tanácsok:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb.160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk.


A brownie-t még melegen, Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel kínálva is tálalhatjuk.
A fenyőmag helyett diót is használhatunk


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás-túrós rétes » Szilvás-kókuszhabos süti » Zabpelyhes szilvás lepény » Aszaltszilvás céklasaláta
» Aszaltszilvás pulykakuglóf » Illatos szilvás pite » Brownie - Panna módra » Szilvás kavart
» Bögrés Brownie » Aszalt szilvás májkrém » Diétás brownie » Szilvás csók
» Burgonyás szilvás gombóc » Szilvás zabpehely-felfújt » Szilvás lepény ♥ » Szilvás-fahéjas köles


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.