Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás zabpehely-felfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg zabpehely, 70 dkg szilva, 2 evőkanál citromlé, 6 evőkanál méz, csipetnyi őrölt fahéj, 3 tojás,
A tál kikenéséhez: 2 dkg vaj
A tálaláshoz: fahéjas porcukor

Elkészítés:
Elkészítési idő: 85 perc


A tejet felforraljuk, a vajat és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Ezután a zabpelyhet szórjuk bele, kevergetve 4-5 percig főzzük. A tűzről levéve lefedjük és a pelyhet duzzadni hagyjuk.

Közben a szilvát megmossuk, elnegyedelve a magját kiemeljük. A citromlével, 2 evőkanál cukorral meg a fahéjjal összekeverjük. A maradék cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, a kihűlt tejes zabpehelyhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

Egy közepes tűzálló tálat kivajazunk, a massza felét belesimítjuk. A szilvát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a massza másik felét rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 190°C, (légkeveréses sütőben 170°C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Langyosan, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.


A receptet beküldte: danya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos-szilvás püspökkenyér » Szilvás "kenyér" » Szilvás-mazsolás sütemény » Szilvás muffin
» Szilvás rakott palacsinta » Szilvás clafoutis » Aszaltszilvás bárányragu » Aszaltszilvás céklasaláta
» Túrós szilvás muffin » Pikáns szilvás lepény » Különleges szilváskockák » Aszalt szilvás puffancsok
» Szilvaszósz » Aszalt szilvás húsgombócok » Besztercei szilvás rétes » Szilvás kosárkák


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.