Tutireceptek.hu fejléc

Szilvaszósz recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1/2 kg szilva(fagyasztott, befőtt, friss)
kis kanál keményítő,
fahéj, szegfűszeg, cukor, víz, citrompótló.

Elkészítés:
A szilvát felteszem főzni a fahéjjal és a szegfűszeggel. Mikor megfőtt összepépesítem botmixerrel. A keményítőt pici vízzel elkavarom, majd hozzákeverem a péphez. Visszateszem főni. Ízlés szerint teszek bele cukrot, meg citrompótlót.

Tanácsok:
Vigyázz ha befőttből csinálod, a cukor és a fűszerek miatt.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: emesecske

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvaszószos marhaoldalas » Krumplifőzelék Malbe módra » Mandulás parajfőzelék » Mindenfélés főzelék
» Anyu-féle zöldborsófőzelék » Zöldbab főzelék II. » Ínyenc spenót » Az én sóskafőzelékem
» Vidámfőzelék:) » Paradicsomos tökfőzelék » Vajbabfőzelék burgonyával » Zellerfőzelék
» Tárkonyos zellerfőzelék » Lencsefőzelék húsvarázzsal » Kapros cukkinfőzelék » Vörös káposzta almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.