Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvaszósz recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1/2 kg szilva(fagyasztott, befőtt, friss)
kis kanál keményítő,
fahéj, szegfűszeg, cukor, víz, citrompótló.

Elkészítés:
A szilvát felteszem főzni a fahéjjal és a szegfűszeggel. Mikor megfőtt összepépesítem botmixerrel. A keményítőt pici vízzel elkavarom, majd hozzákeverem a péphez. Visszateszem főni. Ízlés szerint teszek bele cukrot, meg citrompótlót.

Tanácsok:
Vigyázz ha befőttből csinálod, a cukor és a fűszerek miatt.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: emesecske

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvaszószos marhaoldalas » Diétás sárgaborsófőzelék » Sóska mártás » Szalonnás Zöldborsófőzelék
» Vajbabfőzelék burgonyával » Krumplifőzelék Malbe módra » Tejszínes Endívia » Céklafőzelékem
» Spanyol burgonyafőzelék » Tökfőzelék tejjel » Krumplifőzelék » Pikáns burgonyafőzelék
» Borsófőzelék másképp » Tökfőzelék tavasziasan :) » Tökfőzelék kaprosan » Paradicsomos káposzta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.