Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvaszószos marhaoldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marha oldalas darabolva
3-4 evőkanál szilvalekvár
2 evőkanál sötét szójaszósz
diónyi reszelt friss gyömbér
fél rúd fahéj

őrült bors
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A húsokat hideg vízben mossuk meg, töröljük szárazra. A lekvárt keverjük ki a szójaszósszal. Ha a lekvár túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítsuk fel.
Keverjük el a mártásban a reszelt gyömbért, vagy ha az nincs, egy csapott mokkáskanál gyömbérport. A húst dörzsöljük át sóval és őrölt borssal, kenjük át a mártással, és tegyük egy sütőzacskóba a fahéjrúddal együtt.

A zacskót zárjuk le, egy-két helyen szúrjuk be óvatosan, hogy a gőz távozhasson belőle a sütés közben.

Tegyük 170 fokos, előmelegített sütőbe 20 percre, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 140-150 fokra, és további egy órán át pároljuk.

Az elkészült húst a zacskóban visszamaradt szósszal tálaljuk. Köretként héjában sült burgonyát készítsünk hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös gombás csirkeszárny » Stroganoff » Indiai csirke » Királyhalom
» Borjúmáj cukkínivel » Húspogácsa boros lében » Fokhagymás-tejfölös oldalas » Kanizsai rakott hús
» Aszalt szilvával töltött liba » Sajtos pulykamell » Gazdag szelet » Csülök fokhagymás tejfölben
» Császár szelet » Kínai szezámmagos csirke » Narancsos sertésszűz » Pulykamell sajtmártással


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.