Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás krémes madár módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

* A tésztához:
* 70 dkg liszt
* 25 dkg sütőmargarin
* 20 dkg porcukor
* 2 evőkanál őrölt fahéj
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 tojás
* 2 dl tejföl
* kis tej a gyúráshoz
* Az alsó krémhez:
* 80 dkg kimagozott szilva
* 8 dl víz
* 20 dkg cukor
* 2 csomag vaníliás pudingpor
* A középső krémhez:
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* 3 dl tej
* 10 dkg porcukor
* 15 dkg sütőmargarin
* A felső krémhez:
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* 3 dl tej
* 10 dkg porcukor
* 15 dkg sütőmargarin
* 15 dkg aszalt szilva
* A tetejére:
* 1 tábla tortabevonó
* 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd nagy tepszi hátán 4 lapot sütünk.

Az alsó krémhez a szilvát nagyon apróra összevágjuk, és a 8 dl vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, kihűtjük, majd 2 csomag vaníliás pudinggal simára keverjük, és tűzön besűrítjük. Beletesszük a szilvát.

A középső és a felső krémhez a pudingot a tejjel simára keverjük, besűrítjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral nagyon habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A felső krémhez hozzáadjuk az apróra összevágott aszalt szilvát.

Az alsó lapra rákenjük a szilvás pudingot, befedjük egy másik lappal, erre jön a vaníliás puding, majd a következő lap, az aszalt szilvás krém, végül az utolsó lap.

A tetejére a tortabevonót vizgőz felett felolvasztjuk, adunk hozzá 2 kanál étolajat, jól összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Legalább 3 órát várunk a szeleteléssel.

Bármilyen formára lehet vágni,de szerintem 4x4 cm-es kockára vágva a leggusztább.

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd nagy tepszi hátán 4 lapot sütünk.

Az alsó krémhez a szilvát nagyon apróra összevágjuk, és a 8 dl vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, kihűtjük, majd 2 csomag vaníliás pudinggal simára keverjük, és tűzön besűrítjük. Beletesszük a szilvát.

A középső és a felső krémhez a pudingot a tejjel simára keverjük, besűrítjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral nagyon habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A felső krémhez hozzáadjuk az apróra összevágott aszalt szilvát.

Az alsó lapra rákenjük a szilvás pudingot, befedjük egy másik lappal, erre jön a vaníliás puding, majd a következő lap, az aszalt szilvás krém, végül az utolsó lap.

A tetejére a tortabevonót vizgőz felett felolvasztjuk, adunk hozzá 2 kanál étolajat, jól összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Legalább 3 órát várunk a szeleteléssel.

Bármilyen formára lehet vágni,de szerintem 4x4 cm-es kockára vágva a leggusztább.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: P.Péter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes-csokoládés muffin » Csokikrémes kakaórolád » Sólet Ági módra » Csirke Dubary módra
» Rakott krumpli vega módra » Tejfölkrémes piskóta » Lencsefőzelék Ági módra » Intelligens krémes süti
» Lángos mokuskalany módra » Palacsinta Ági módra » Illatos szilvás pite » Májkrémes hagymasaláta
» Madártej villámgyorsan » Intelligens finom krémes » Zabpelyhes szilvás lepény » Finom epres madártej


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.