Tutireceptek.hu fejléc

Szörbet citrommal, gyümölccsel recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 citrom reszelt héja,
3 dl víz,
2 citrom leve,
1 tojás,
15 dkg cukor,

Elkészítés:
Sorbet:

Sok (gyümölcs-) fagylalttal készült és gyümölccsel díszített alkoholos ital; rendszerint kehelyben, kiskanállal (és szívószállal) kínálják

A szirup elkészítése:

3 dl vizet 1 citrom reszelt héjával és 15 dkg cukorral kevergetve addig forralunk, amíg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a 2 citrom levét, majd hagyjuk kihűlni. (citrom helyett őszibarackkal is készíthetjük)

A massza fellazítása:

1 tojásfehérjét kemény habbá felverünk. A szirupot fémtálba öntjük, majd kézi habverővel lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Óvatosan keverjük, hogy a massza kellően levegős maradjon. A tálat folpackkal letakarjuk.

Fagyasztás:

A szörbetmasszát a fémtálban kb. 3 órára a mélyhűtőbe tesszük. Közben 30 percenként habverővel alaposan átkeverjük.
Így a masszában nem képződnek túl nagy jégkristályok, és a szörbet szép sima marad.

Krémesre keverés:

kb. 1 órával fogyasztás előtt a szörbetet rúdmixerrel vagy robotgép habverőjével felverjük.
Még kényelmesebb és gyorsabb, ha fagylaltgépben készítjük.

Tanácsok:
Mentalevéllel és citromkarikával díszítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olajos piskóta gyümölccsel » Egyszerű süti gyümölccsel » Túrós batyu gyümölccsel » Gofri erdei gyümölccsel
» Sajttorta gyümölccsel » Joghurttorta gyümölccsel » Gyümölccsel töltött karaj » Cseresznyeszörbet
» Rizsleves citrommal » Eperfagylalt gyümölccsel » Kókuszos rizs gyümölccsel » Rozskása gyümölccsel
» Fresh-fruit punch » Őszibarackos limonádé » Sütőtök cappuinó » Birsital


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.