Tutireceptek.hu fejléc

Tejbegríz-gombóc rebarbaraszósszal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A gombócokhoz:
5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor + a szóráshoz
1 rúd fahéj
15 dkg búzadara
A rebarbaraszószhoz:
50 dkg rebarbara
2, 5 dl piros szőlőlé
1/2 citrom
3 evőkanál cukor
Valamint:
3 evőkanál vagdalt dióbél
mentalevelek a díszítéshez

Elkészítés:
A gombóchoz a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, a porcukorral és a fahéjjal. Belekeverjük a grízt, kevergetve sűrűre főzzük, kivesszük a fahéjat és a tejbegrízt lefedve puhulni és hűlni hagyjuk.

A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, darabokra vágjuk. A citrom héját lereszeljük. A szőlőlevet a citromhéjjal felforraljuk. Belekeverjük a rebarbarát és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk, amíg elolvad. Kivesszük a rebarbara felét egy tálkába, a maradékot botmixerrel péppé zúzzuk, szitán átpasszírozzuk, majd a félretett rebarbarát visszatesszük. (Ez a szósz jól illik túrógombóc mellé is.)

Közben a diót kissé megpirítjuk, 2 evőkanálnyit a tejbegrízbe keverünk.

Vízbe mártott fagyis vagy evőkanállal gombócokat szaggatunk ki a masszából. Megszórjuk a maradék dióval meg a porcukorral, és mentalevelekkel díszítve, a rebarbaraszóssszal kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Déryné csókja » Békamignon 1. » Bögrés-Kefíres-diós » Fordított meggyes mákos
» Nutellás habtorta » Almás táska 1 » Habos rizstorta » Darafelfújt hidegen
» Mogyorós-kókuszos rolád » Karamellás-diós golyó » Mascarponekrém szederkalappal » Diós álom
» Szalalkális tészta » Néger linzer » Kapucíner szelet 2 » Gesztenyés bomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.