Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös rántott tök recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kis, zsenge tök,

1,5 dl tejföl,

1 tojássárgája,

5 dkg márvány sajt,

1 csokor metélőhagyma,

cayenne-bors,

a panírozáshoz liszt,

tojás,

zsemlemorzsa,

a kisütéshez olaj

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kb. 1 cm vastagon felszeletlejük, a belsejét kikaparjuk. A tökkarikákat besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a keeltkezett nedvességet leitatjuk. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és a tojássárgájával. Cayenne-borssal és apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük. A krémmel megkenjük a tökkarikák egyik felét. Kettőt-kettőt összeragasztunk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. A zsiradékot leitatjuk, a rántott tököt párolt rizzsel fogyasztjuk.


A receptet beküldte: norahhh


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas-tejfölös csirkeragu » Tökmagos rántotta » Tejfölös csoda » Mandulás rántott hal
» Rántott gríz 2. » Tejfölös édesség » Húsos rántott karfiol » Rántott hús Candidásoknak
» Tejfölös fincsi kekszcsoda » Pudingos-tejfölös kalács » Sajtos rántott nyúlcomb » Rántott diós csirkemell
» Agglegény rántotta » Tejfölös pulykacsíkok » Poharas tejfölös » Rántott tejbegríz 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.