Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csirkeragu leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Leveszöldség,(1/2 kg)
borsó,(25 dkg)
csirkeszárny, vagy aprólék, vagy farhát (1 kg)
főzőtejszín 2 dl,

levestészta,
vagy egy tojás, 15 dkg liszt, víz, kevés só

Elkészítés:
zöldséget a hússal, borsóval együtt megfőzöm mint ahogy húslevest fözök. Amikor kész, hígabb habarást készítek a tejszínnel. (Fogyókúrázok a habarást liszt helyett étkezési keményítővel is készíthetik.)Még vagy 10 percig főzöm.
Vagy csurgatott tésztát főzök bele (akkor a habarás után + 3-4 percig főzöm a tészta miatt), vagy külön kifőzök tésztát és azzal kínálom.

(Csurgatott tészta: 1 tojást összekeverek liszttel, vízzel, mintha nokedlit készítenék, csak attól hígabbra. Teáskanállal adagolva belecsurgatom a tésztát habarás után a fővő levesbe.)

Tanácsok:
Tipikusan az egyszerű, de nagyon finom kategória

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Gyöngyös


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Árpapehely leves » Zöld leves » Zöldborsós csirkeragu » Hamis gulyás leves
» Sárgabarack krémleves » Laktató leves » Toszkán bableves » Póréhagymakrémleves
» Szíve-Nyelve Leves » Tejszínes-cukkinis tészta » Rókabomba leves » Csordásleves
» Sárgadinnye krémleves » Málnás barackleves » Zöldborsóleves » Burgonyakrémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.