Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csirkeragu leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Leveszöldség,(1/2 kg)
borsó,(25 dkg)
csirkeszárny, vagy aprólék, vagy farhát (1 kg)
főzőtejszín 2 dl,

levestészta,
vagy egy tojás, 15 dkg liszt, víz, kevés só

Elkészítés:
zöldséget a hússal, borsóval együtt megfőzöm mint ahogy húslevest fözök. Amikor kész, hígabb habarást készítek a tejszínnel. (Fogyókúrázok a habarást liszt helyett étkezési keményítővel is készíthetik.)Még vagy 10 percig főzöm.
Vagy csurgatott tésztát főzök bele (akkor a habarás után + 3-4 percig főzöm a tészta miatt), vagy külön kifőzök tésztát és azzal kínálom.

(Csurgatott tészta: 1 tojást összekeverek liszttel, vízzel, mintha nokedlit készítenék, csak attól hígabbra. Teáskanállal adagolva belecsurgatom a tésztát habarás után a fővő levesbe.)

Tanácsok:
Tipikusan az egyszerű, de nagyon finom kategória

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Gyöngyös


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Hajrá leves..." » Kötött galuska leves » Sóskaleves, tojással » Fokhagyma-krém-leves
» Tejszínes gombás spagetti » Raguleves csiperkegombával » Rebarbarakrémleves » Egzotikus gyümölcsleves
» Pikáns húsgombóc leves » Sütőtök krémleves II. » Gezemice leves » Toszkán paradicsomleves
» Tárkonyos pulykaraguleves » Tejszínes rakott karfiol » Katalán zöldségleves » Sörös sajtleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.