Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aranyló tyúkhúsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb tyúk,
4-5 szál sárgarépa,
3-4 szál petrezselyemgyökér,
1 db zeller,
1 db karalábé vagy karfiol,
1 kisebb fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
1 szem burgonya,
só,
zöldborsó,
fekete bors (szemes),
néhány szem köménymag.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk.
A vöröshagyma és a fokhagyma gerezd héját nem
távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le.
A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk.
A megtisztított és feldarabolt tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni.
Ha a víz felforrt, hozzáadjuk az alaposan megmosott zöldségeket.
Megsózzuk a levest és beletesszük a fűszereket.
Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 3 óra).
A levest leszűrjük és csigatésztát vagy cérnametéltet főzünk bele.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újházi tyúkhúsleves » Olasz csicseriborsó leves » Gazpacho » Gyömbéres sárgadinnyeleves
» Cukkini lepény » Almakrémleves sárgarépával » Tonizáló husi leves. » Hentesleves
» Őszibarack leves » Csicsókakrémleves baconnal » Kolozsvári gulyás » Brokkolileves csirkemájjal
» Ünnepi borleves » Jókai finombableves » Csirkeleves indiai módon » Csabai csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.