Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos-medvehagymás galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0 dkg liszt
3 db tojás

1,5 dl víz
1 púpozott ek medvehagyma apróra vágva
12 dkg kockázott baconszalonna
kevés olaj

Elkészítés:
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk vizet, a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát, majd összekeverjük. Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze.
A megmaradt tojásokat is felverjük. A nokedlit egy serpenyőben, forró olajon átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt.
Ezután a készen kapott apró kockára vágott baconszalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a nokedlihez. Friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos galuska » Sváb galuska » Egyszerű somlói galuska » Csángó galuska
» Darálthúsos galuska » Daragaluska 3 » Aranygaluska2 » Galuska burgonyával.
» Habkönnyű grízgaluska » Aranygaluska u2 » Zöldségleves zabgaluskával » Somlói galuska (U2)
» Májgaluska leves » Somlói galuska2 » Sajtos galuska » Csontleves daragaluskával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.