Tutireceptek.hu fejléc

Májgombóc/májgaluska/ recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db csirke mája
1 eg tojás
1/2 cs petrezselyemzöld
10 dkg v.hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna,liszt,
kevés olaj a dinszteléshez

Elkészítés:
A vöröshagymát, nagyon apróra kockázva megdinszteljük kevés olajon. (nem pirítjuk!) A fokhagymákat szintén elkaparjuk, vagy présen keresztül nyomjuk. A még forró, de már lezárt hagymához tesszük az összes fűszert és a fokhagymát. Összekeverjük, félretesszük.A májakat lemosás után, szépen éles késsel elkaparjuk pépesre. Ez idő alatt kihűl a többi anyag, és ezután beletesszük a májat,tojást,aprított petrust. Annyi liszttel keverjük ki, amennyit nem folyósan felvesz. Jól összekeverjük és forró sós lében kifőzzük.

Tanácsok:
( Ha nincs otthon friss májunk, készíthetjük 2db konzerv májkrémből, vagy kenőmájasból is!) A mennyiség ugyanannyi legyen mint az előbb leírtaknál. (3db cs.máj, kb:20 dkg)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Donyta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrém leves » Palócleves másként » Mediterrán zöldségleves » Tejfölös libaaprólék-leves
» Almakrémleves sárgarépával » Köcsögös leves » Vöröslencse leves. » Gombakrémleves
» Frankfurti leves Emike módra » Fokhagyma-krémleves » Szegény leves » Tejszínes kukorica leves
» Minestrone leves » Fokhagymás csirkeleves » Gombalevesem » Céklaleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.