Tutireceptek.hu fejléc

Túrógaluska hagymával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
40 dkg liszt
2 tojás
1 ek ételízesítő
1 nagy fej vhagyma
1 dl olaj
2 dl tejföl

őrölt fehér bors

Elkészítés:
Az ételízesítővel és sóval bő vizet forralunk.
A túrót krumplinyomón vagy villával jól áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, tojással, sóval és kevés vízzel. A tésztát szokott módon szaggatjuk, és megfőzzük, leszűrjük, öblítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és aranysárgára pirítjuk.
A galuskát összeforgatjuk a hagymával, kevés sóval, és hőálló tálba tesszük. A tetejére szórjuk a túró másik felét, ráöntjük a tejfölt, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Vigyázat, az ételízesítőben is van só.
Vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 880 kcal

A receptet beküldte: zazuska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ürücomb fokhagymával » Cukkíni tejfölös hagymával » Házi majonéz fokhagymával » Tarja hagymával Hot Panben
» Kaporleves zöldhagymával » Tepsis krumpli hagymával » Céklaleves túrógaluskával » Vadgalamb póréhagymával
» Almasaláta hagymával » Csirkemáj sült hagymával » Mustáros szelet hagymával » Túrógombóc édes tejföllel
» Könnyű brassói » Serpenyős rizses kolbász » Rakott kel egyszerűen » Gombás karfiol-tál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.