Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalas-paradicsomos tésztasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg penne
30 dkg elősütött tonhal vagy jó minőségű konzerv
25 dkg cseresznyeparadicsom
10 dkg magozott fekete olívabogyó
1 kis csokor friss bazsalikomlevél

Az öntethez:
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál só
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson előírtaknak megfelelően al dentére főzzük. Amíg a tészta fő, a paradicsomokat félbe- vagy negyedekbe vágjuk, a bazsalikomleveleket nagyobb darabokra tépkedjük, a halat villával kisebb falatokra választjuk szét. Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalazzuk, alaposan összerázzuk.
A tésztát leszűrjük, a főzőlevéből 2 kanálnyit visszatartunk, ezt hozzákeverjük a dresszinghez. Nagy tálra halmozzuk a tésztát, hozzáadjuk a többi előkészített hozzávalót, az öntettel meglocsoljuk; tálalás előtt 25-30 percig a hűtőszekrényben tároljuk.


A receptet beküldte: Adlene


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai tésztasaláta » Csirkés-almás tésztasaláta » Édes-savanyú tésztasaláta » Házi tésztasaláta
» Ízletes tésztasaláta » Egyszerű tésztasaláta » Durum - tésztasaláta » Fantasztikus tésztasaláta
» Csirkés tésztasaláta » Tonhalas tésztasaláta » Olasz tésztasaláta » Színes tésztasaláta
» Gombás tésztasaláta » Mediterrán tésztasaláta » Ínyenc tésztasaláta » Sonkás tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.