Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Török tejberizs light recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0.5 pohár barnarizs
6 pohár 0.5 % zsírtaltalmú tej
2 evőkanál étkezési keményítő
1 tojás sárgája
1 pohár Süssina édesítőpor
1 csomag Vaníliás cukor
(1 pohár = 2 dl)

Elkészítés:
A barnarizst megmossuk, leszűrjük, majd 2 pohár vízben feltesszük főni abban az edényben, amiben az egészet előkészítjük.
Amikor elfőtt a vize, hozzáadjuk a tejet, az édesítőport és a vaníliás cukrot.
Kis tálba a tojás sárgáját a keményítővel és kis tejjel összedolgozzuk, majd ezt is hozzáadjuk a rizshez. Forrás után kb. 5 percig főzzük. Egy személyes kis cserépedénybe vagy tűzálló edénybe adagoljuk (esetleg kis alufólia tálkákba).
A tűzálló edényeket tepsibe rakjuk, 3-4 pohárnyi vizet öntünk a tepsibe, majd magas hőfokon sütjük, míg foltokban meg nem barnul a tálkákban a felső réteg.
Hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Egnisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nutellás tejberizs » Light frankfurti saláta » Melon Delight » Light rakott brokkoli
» Török zöldbab » Zabpelyhes gofri light » Tejberizses almás rakottas » Light madártej
» Mexikói tejberizs » Rákóczi túrós light » Török pacalleves » Orman Kebab ( török étel)
» Egzotikus tejberizs » Törökmézes » Török csirkemell saláta » Lightos Tiramisu


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.