Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tortilla tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 dl liszt,
0,5 dl finom étolaj,
1/2 teáskanál só,
1 dl meleg víz.

Elkészítés:
Elkészítése:
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Morzsoljuk össze a lisztet és az étolajat, míg egyenletes, finom keveréket kapunk. Ebbe keverjük a vizet aztán, míg a tészta ki nem alakul. Egy belisztezett gyúrótáblán dagasszuk a tésztát addig, amíg lágy és rugalmas nem lesz, kb. 2-3 percig. Műanyag fóliába csomagolva hagyjuk állni szobahőmérsékleten 30 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát megint, majd osszuk nyolc egyenlő részre a 25 cm-es tortillákhoz, vagy 12 egyenlő részre a 20 cm-es tortillákhoz. Minden darabból formáljunk golyót, és csomagoljuk őket egyenként műanyag fóliába, hogy a kiszáradásukat megelőzzük, hagyjuk állni őket ismét fél órát. Egy sodrófával nyújtsunk minden golyóból belisztezett gyúrótáblán 20 vagy 25 cm-es kerek korongokat. Zsírpapír rétegek közé rakjuk őket, egymás tetejére. Egy nem bezsírozott serpenyőt vagy tepsit közepes tűzön melegítsünk olyan forróra, hogy a vízcsepp táncoljon a forró felszínen. Óvatosan helyezzünk egy tortillát a tepsibe, és addig süssük, míg a teteje hólyagosodni nem kezd, az alján pedig megbarnult foltok kez-denek megjelenni, ez 20-30 másodpercet vesz igénybe. Fordítsuk meg a tortillát, és a másik felét is süssük további 15-20 másodpercig. Ha a tortilla fel kezdene puffadni a második oldal sütése közben, gyengéden nyomjuk vissza egy spatulával. Rakjuk át a tortillát egy alumínium fóliára. Süssük meg a többi tortillát is. Egymás tetejére helyezve, letakarva tároljuk a tortillákat, amíg valamennyi el nem készül.

Tanácsok:
Ezt egy blogból szedtem le.
ma 09.28-án megcsináltam.Isteni.Gyrossal és magyaros öntetes salival töltöttem.És nagyon bekajáltam belőle.mindenkinek ajánlom.A vízmennyiséget bővítettem 4 dl-rre mert nagyon sűrű lett és a tészta meg vastag.Szerintem túl vastag.De ki hogy szereti.
Sőt ha legközelebb csinálok, akkor teszek bele egy kicsi fokhagyma sót.Még ízletesebb legyen.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos rakott tészta » Gofri alaptészta » Általános kelt tészta » Hagymás mozzarellás tészta
» Maradékból rakott tészta » Brokkolis tészta dióval » Brokkolis-gombás tészta » Tejfölös rakott tészta
» Spenótos sajtos tészta » Bolognais rakott tészta » Mandulás tészta » Túrós sajtos tésztasaláta
» Kőrözött leveles tésztában » Medvehagymás tészta » Baconos-fűszeres tészta » Szalámis tészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.