Tutireceptek.hu fejléc

Túrós eperpuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg zsírszegény túró,
fél citrom reszelt héja és leve,
25 dkg eper,
1 tojás,
6 dkg étkezési keményítő,
5 dl tej,
8 dkg cukor,
1 teáskanál vaníliás cukor,
2 evőkanál vágott pisztácia,
1 dl tejszín

Elkészítés:
A megtisztított, alaposan megmosott eperből néhány szemet tegyél félre, a többit turmixold péppé. A villával áttört túrót keverd jól össze a citrom levével, lereszelt héjával és az eperpürével. A tojások sárgáját keverd ki a keményítővel és kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel a cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval. Add hozzá a kikevert tojássárgákat és forrald fel, majd gyorsan húzd le a tűzről. A fehérjét verd kemény habbá és forgasd a masszába, végül óvatosan dolgozd bele az epres túrót.
Öblíts ki hideg vízzel egy kb. 20 cm hosszú őzgerincformát, simítsd bele a krémet, és 3-4 órára tedd hűtőbe. Ha lehűlt, borítsd tálra, és a felvert tejszínnel és eperszemekkel díszítve, pisztáciával megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás túrós lepény » Csokoládés-túrós őzgerinc » Meggyes, túrós tortácska » Juhtúrós Lepény Albi módra
» Túrós tészta sósan » Kakaós-túrós szelet » Barackos túrós » Túrós piramis
» Meggyes-túrós alagút » Cseh Túrós » Erdélyi főtt túrós tekercs » Málnás-túrós "torta"
» Juhtúrós lasagne » Rákóczi túrós lepény » Rakott túrós derelye » Pudingos-túrós csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.