Tutireceptek.hu fejléc

Túrós, pudingos krémes recept recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 9 főre
» piskótához:
» 8 tojás
» 8 kanál cukor
» 8púpos kanál liszt
» 1 cs sütőpor
» 1ek olaj
» krémhez:
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1/2 reszelt citrom héja
» 1/4 l tej
» 1/2 csomag vaníliás pudingpor
» 2 ek. cukor
» 12 dkg tehéntúró
» 4 dl növényi tejszín
» 1 cs zselatin
» tetejére olvasztott csokoládé

Elkészítés:
Atojás sárgákat cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk az olajat,a sütőporral kevert lisztet és a felvert tojás fehérjéket.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb fél óra alatt megsütjük.Ha kihült ketté vágjuk.
A krémhez a pudingot összekeverjük a zselatinnal, a cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd kis lángon összeforraljuk és kihűtjük. A túrót villával jól összetörjük, lehet passzírozni is, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, felét belekeverjük óvatosan a túrós krémbe. Az egyik piskótalapra rákenjük a krémet, arra jön a megmaradt tejszínhab. A másik piskótalapot megkenjük olvasztott csokoládéval, majd kockára vágjuk és ezeket a kockákat tesszük a tejszínhabos krém tetejére. Azért kell előtte felkockázni, mert ha egészben tennénk rá a csokis piskótát, akkor szeleteléskor a tejszínhabos krém "kifolyna". Hűtőben jól kihűtjük.

Tanácsok:
Nagyon finom és mutatós sütemény.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: vicus54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes túrós » Almas-túrós rizsfelfújt » Fehér krémes » Kínai krémes
» Lencsekrémes pirítós » Banános-krémes palacsinta » Diplomatakrémes » Túrókrémes alma
» Rákóczy túrós » Ajnélküli turós » Hideg túrós » Omlós krémes
» Aljnélküli túrós » Tejfölös-pudingos süti » Pöstyéni túrós » Almás-krémes csoda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.