Tutireceptek.hu fejléc

Réteges krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg finomliszt
8 dkg sertészsír
1/2 sütőpor
1 tojás
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál tejföl
késhegynyi só

A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál rétesliszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a többi hozzávalóval rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Ha nem elég lágy, még adunk hozzá tejfölt. Három cipóba osztjuk és egy óra hosszat pihentetjük, majd késfok vastagságúra nyújtjuk és külön-külön sütőlemezen vagy tepsi hátán zsemle színűre megsütjük a lapokat, melyeket egy tiszta abroszra csúsztatunk óvatosan, vigyázva, - mert törékeny.
Míg hűl a tészta, elkészítjük a krémet:
A tejet a rétesliszttel és az egyik vaníliás cukorral besamellnek felfőzzük, hűtjük. A porcukrot és a margarint habosra keverjük a másik vaníliás cukorral és állandó keverés mellett kis adagonként hozzáadjuk a tejes masszát, majd megkenjük vele a lapokat.
Másnap szeletelhető.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehér krémes » Szalalkális krémes » Meggyes krémes Emyke modra » Meggyes krémes
» Román krémes » Húsos krémes rétes » Csokikrémes-diós álom » Bözsi néni almás krémese
» Talléros krémes » Diplomata krémes » Sajtkrémes-gombás levél » Krémes - másként
» Csokikrémes kakaórolád » Vaníliakrémes almatorta » Meggyeskrémes » Tejszínkrémes túrótorta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.